CO2

Info om CO2 som slokkemiddel.

CO2 slokningsmiddel

Kullsyre (CO2) er det opprinnelige «gassformede brannslokningsmiddelet» som brukes i brannvern og er en naturlig forekommende forbindelse uten målbar miljøpåvirkning, noe som gjør den ideell for ubemannede rom som kan oversvømmes helt, eller brukes til objektsikring.

Karbondioksid er det opprinnelige «rene» slokkemedie som tradisjonelt blir brukt til å undertrykke branner i diverse objekter i ubemannede områder.

Karbondioksid er et effektivt brannslukningsmiddel som kan brukes på mange typer branner. Det er svært effektivt i slokking av dypt sittende branner i klasse A. Meget allsidig, det kan fylle lukkede objekter eller slippes ut direkte på brennende overflatebranner som involverer brennbare væsker og de fleste faste brennbare materialer.

Den ekspanderer i et forhold på 450 til 1 volum. For brannbekjempelsesformål er utslippet designet til å fortrenge luften som inneholder oksygen, som støtter forbrenning, og resulterer i brannslokking. 
Det er derfor viktig at alt personell er trent og opplært på CO2-systemer for å sikre deres sikkerhet.

Andre egenskaper er dens høye effektivitet, sin utmerkede termiske stabilitet og fører ikke med seg forringelse. Det er elektrisk ikke-ledende, og etterlater ingen rester å rydde opp etter utløsning.

Audun

Audun Hellesøy

Salgs- og markedssjef

Ta Kontakt

  • Er det noe du lurer på er det bare til å ta kontakt for en hyggelig prat.
  • Mobil:+47 979 78 739